top of page

Kansspelautoriteit in actie tegen Curaçaose gokindustrie | Het Financieele Dagblad

Updated: Feb 7, 2021


[google-translator]


De kansspelautoriteit treedt op tegen partijen uit Curaçao die illegaal in Nederland kansspelen aanbieden. Exploitanten van online-gokspelletjes hebben boetes gekregen.


Dit blijkt uit antwoorden van minister Stef Blok van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op schriftelijke vragen van SP-Kamerlid Ronald van Raak.


De bewindsman zegt dat de Nederlandse kansspelautoriteit meerdere meldingen heeft ontvangen over ongeoorloofde Curaçaose activiteiten op Nederlandse bodem. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gaat om illegale kansspelen 'met een beperkte omvang op de Nederlandse markt'. Dit heeft geleid tot 'interventies', waarna een einde is gekomen aan de onwettige praktijken, blijkt uit de antwoorden van Blok.


Regering Curaçao aan zet


De minister wil voorkomen dat illegaal kansspelaanbod vanuit Curaçao uitwaaiert naar Nederland. Om die reden heeft zijn ambtgenoot van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, het onderwerp vorige maand ter sprake gebracht tijdens een ontmoeting met de minister van justitie van Curaçao. Van der Steur heeft toen aandacht gevraagd voor het toezicht op internetgokken. Daarvoor is op Curaçao een zogenoemde landsverordening in voorbereiding.


Blok wijst erop dat de aanpak van mogelijke misstanden op Curaçao een aangelegenheid is van de lokale regering en het lokale openbaar ministerie. De Nederlandse kansspelautoriteit heeft geen bevoegdheden om buiten het Nederlandse grondgebied op te treden. Wel streeft de kansspelautoriteit naar meer structurele samenwerking met Curaçao, zo meldt Blok.


Source: Kansspelautoriteit in actie tegen Curaçaose gokindustrie | Het Financieele Dagblad

bottom of page