top of page

Merger between the Dutch Lotteries 'Nederlandse Loterij' - Internal Corporate Structure Announced


Nederlandse Loterij is in 2016 voortgekomen uit de fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. We zijn de grootste kansspelorganisatie van Nederland en organiseren op dit moment zeven verschillende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie kunnen we in 7 woorden samenvatten: bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland.


We maken niet alleen veel deelnemers blij met mooie geldprijzen. We zorgen er ook voor dat Nederland gelukkig en gezond wordt. Samen maken we sport en beweging bereikbaar voor iedereen. Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Want kinderen krijgen bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen door te sporten, ouderen maken meer contact en de maatschappij wordt sterker door gezonde en fitte mensen. Daarnaast dragen we onze opbrengst af aan de Nederlandse samenleving: via het ministerie van Financiën, NOC*NSF en achttien goede doelen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN).


Onze spelers kopen hun loten online of bij één van onze ruim 5000 verkooppunten in het hele land, of zij spelen mee via een abonnement. Voor een verantwoord kansspelaanbod houden wij ons aan de normen van de World Lottery Association (WLA) en de European Lotteries (EL). Bovendien houdt de Kansspelautoriteit (KSA) toezicht.


Organogram

Nederlandse Loterij

Bestuur en Management

Nederlandse Loterij wordt bestuurd door een tweekoppig statutair bestuur samen met een managementteam van vijf personen.

Het statutair bestuur wordt gevormd door Frans van Steenis (CEO) en Claire Lurvink (CFO) (foto's boven van links naar rechts).

Het managementteam bestaat uit:

  • Arno de Jong (directeur Brands & Portfolio management)

  • Hannelore Jager (directeur Sales & Services)

  • Bas van de Bunt (directeur Online)

  • Joost den Heijer (directeur IT & Operations)

  • Arjan van ’t Veer (directeur Corporate Affairs) (foto's onder van links naar rechts).


Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen houdt namens de minister van Financiën toezicht op de gang van zaken en het beleid van Nederlandse Loterij. De Raad van Commissarissen bestaat uit de volgende vijf personen:

  • Dhr. ir. J.H.L. (Jan) Albers

  • Dhr. drs. J.E. (Jaap) Lagerweij (voorzitter)

  • Dhr. E. (Erwin) van Lambaart

  • Dhr. mr. J.D. (Jan) Loorbach

  • Mw. Drs. G.J.M. (Frida) van den Maagdenberg


Source: Fusie tussen Nederlandse Staatsloterij en De Lotto - Nederlandse Loterij

bottom of page