top of page

Breaking: Remote Gaming Bill Passed Parliament

[google-translator]

De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het plan van staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie om het kansspelbeleid te moderniseren. Als ook de senaat instemt, wordt het in Nederland in de tweede helft van 2017 mogelijk om een vergunning te krijgen voor het aanbieden van online kansspelen zoals poker, casinospelen en sportweddenschappen. In veel EU landen is dit nu al het geval.


De huidige wet op de kansspelen (Wok) is al bijna 50 jaar oud en verbiedt het aanbieden van kansspelen zonder vergunning. Modernisering is nodig omdat spelers via internet eenvoudig kansspelen kunnen spelen, zonder dat de aanbieder een vergunning heeft. Het is momenteel op basis van de Wok namelijk niet mogelijk om legaal kansspelen via internet aan te bieden. Spelers zijn daarom aangewezen op het illegale aanbod, waarop weinig toezicht mogelijk is.


Het wetsvoorstel Kansspelen op afstand reguleert online kansspelen, waar nu honderdduizenden Nederlanders spelen zonder bescherming of toezicht. Het wetsvoorstel creëert de basis voor een vergunningstelsel, zodat de Nederlandse speler veilig en verantwoord kan deelnemen aan online kansspelen. Door de komst van de nieuwe wetgeving wordt het mogelijk strenge eisen te stellen aan de aanbieders van online kansspelen en zodoende spelers beter te beschermen tegen onder andere kansspelverslaving. Vergunninghouders in Nederland gaan 29% kansspelbelasting, 0,25% bijdrage verslavingsfonds en 1,5% bijdrage aan Kansspelautoriteit afdragen over het bruto spelresultaat.


Zo wordt het eenvoudiger om (nu onzichtbare) spelers met problematisch speelgedrag te signaleren en hen bescherming te bieden. Ook komt er voor de meest risicovolle spelen een centraal register dat probleemspelers tijdelijk kan uitsluiten van deelname aan een spel. Ook moeten aanbieders van online kansspelen meebetalen aan een fonds dat bijdraagt aan het tegengaan van kansspelverslaving. Met het wetsvoorstel Kansspelen op afstand worden de handhavingsbevoegdheden van de Kansspelautoriteit uitgebreid. De Kansspelautoriteit kan door het wetsvoorstel controleren of vergunninghouders zich aan de voorwaarden houden. Aanbieders zonder vergunning kunnen harder worden aangepakt.


Source: Kansspelen op afstand aangenomen | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Comments


bottom of page