top of page

Dutch Courts Rein In the State for Lottery Policy - NRC


[google-translator]


Uitspraak De Kansspelautoriteit mag de loterijmarkt niet tot vier partijen beperken en heeft ten onrechte het nieuwe Lottovate een vergunning geweigerd.


De Nederlandse staat heeft ten onrechte een vergunning geweigerd aan internetloterij Lottovate en moet de vergunningsaanvraag opnieuw behandelen. Dat stelt de rechtbank Amsterdam in een uitspraak van twee weken geleden die naar verwachting vandaag openbaar wordt.


Lottovate wil graag een nieuwe goede doelen-loterij op internet starten in Nederland en daarbij 50 procent van de inleg aan goede doelen schenken, net zoals bij de Postcodeloterij doet. Eind 2014 vroeg Lottovate daartoe een vergunning aan bij de Kansspelautoriteit.


Die weigerde de aanvraag met een beroep op kabinetsbeleid. Het kabinet wil namelijk dat er pas op zijn vroegst in 2017 ruimte komt voor nieuwe loterijen. Dat ondanks het feit dat de Raad van State al in 2011 oordeelde dat iedereen moet kunnen meedingen naar loterijvergunningen en dat de staat die niet onderhands mag gunnen. Dat deed de staat daarna alsnog, in 2014 werd onder meer de loterijvergunning van de Postcodeloterij onderhands verlengd.Comments


bottom of page