top of page

Belgium Will Only Raise Additional Tax on Online Gambling

[google-translator]


De taks op kansspelen die de federale regering zal invoeren, zal enkel gelden voor onlinespelen. Dat heeft Waals minister-president Paul Magnette (PS) in het Waals Parlement gezegd. De Waalse regering had bezwaren tegen de taks geuit uit vrees dat de Waalse kansspelsector er te zwaar zou onder lijden.


et kabinet van federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft de beperking bevestigd, maar geeft nu nog geen verdere preciseringen.Tijdens de recente begrotingscontrole besliste de federale regering dat er een taks op kansspelen komt. Het gaat om een btw-heffing van 21 procent op de brutomarge van kansspelen, met uitzondering van de producten van de Nationale Loterij.De Waalse regering bracht de kwestie vandaag op het overlegcomité tussen de verschillende regeringen. De kansspelsector in Wallonië, goed voor 4.000 jobs, zou er onder lijden en de maatregel zou ook gevolgen hebben voor de Waalse fiscale inkomsten.


Volgens Magnette gaat de federale regering nu haar huiswerk opnieuw maken, na het protest van de Waalse regering en na een advies van de Raad van State.Comments


bottom of page