unibet-logo

Unibet, een van de grootste aanbieders van online kansspelen in Europa, start vanaf juni 2016 met MYDIGIPASS Trusted Digital Identity van VASCO Data Security om de registratie van zijn gebruikers te verifiëren en het registratieproces te optimaliseren op basis van eID-gegevens. Dit kadert volledig binnen zijn bedrijfspolitiek rond Responsible Gaming en zero tolerance tegen fraude, zoals het aanmaken van valse accounts.

Ewout Keuleers, Head of Legal Unibet: “Hoewel het aantal gevallen eerder beperkt is, is elke valse account er een te veel. Het aanmaken van valse accounts is een misdrijf waarvan ook Unibet.be het slachtoffer is. Met MYDIGIPASS zal Unibet.be als Belgische marktleider een voorbeeld geven, met als doelstelling het Belgische kansspelbeleid en de bescherming van de online consument te verbeteren.”

België wordt meteen het eerste land waar MYDIGIPASS wordt ingevoerd. In een latere fase volgen de andere landen waarin Unibet actief is.

Veilige digitale speelomgeving

De implementatie van MYDIGIPASS past in de strategie van Unibets Player Safety – Early Detection System (PS-EDS), recent verkozen tot ‘innovation of the year’ binnen de sector. De strategie onderstreept Unibets voortdurende betrokkenheid in het aanbieden van een positieve speelervaring binnen een veilige digitale speelomgeving en het stimuleren van verantwoord spel als onderdeel van een duurzame ‘value adding’-relatie met zijn klanten. Hiervoor investeerde het bedrijf de voorbije jaren meer dan 250 miljoen euro in de ontwikkeling van een betrouwbaar en veilig consumentenplatform. Unibet wordt op regelmatige basis geaudit door onder andere PWC, eCOGRA, G4 en het NMi (Nederlands Metrologie Instituut) voor wat betreft de naleving van de EU Commissie Aanbeveling 2014/478/EU inzake consumentenbescherming en verantwoord online wedden.

VASCO werd met MYDIGIPASS door de Belgische overheid gecertifieerd als aanbieder van authenticatie voor online overheidstoepassingen, waaronder Tax-on-web en Police-on-web. MYDIGIPASS is het platform dat in betrouwbare digitale identiteiten voorziet, waarmee burgers en spelers toegang hebben tot online toepassingen op basis van hun identiteitskaart (eID). Voor de groeiende groep van mobiele gebruikers is er een gratis app die dienstdoet als mobiele identiteitskaart.

Jan Valcke, Gedelegeerd Bestuurder bij VASCO Data Security: “Met MYDIGIPASS beschikt Unibet voortaan over een strikte controle van de identiteit van zijn klanten via alle kanalen (pc, smartphone en tablet), wat uiteraard de geloofwaardigheid van het bedrijf en de sector ten goede komt en tevens de spelers voorziet in alle veiligheid en gebruiksgemak. Ik ben heel trots dat onze expertise in identiteitsmanagement en elektronische authenticatie door een marktleider als Unibet erkend wordt. We kijken ernaar uit om MYDIGIPASS in België en wereldwijd verder te ontwikkelen.”

Ewout Keuleers: “Eindelijk hebben we de technische mogelijkheden en tools in huis om tegemoet te komen aan de vraag van de Kansspelcommissie en daar zelfs nog veel beter in te voorzien dan vereist. Als vergunde aanbieder voldeed Unibet reeds aan het strenge eisenpakket van de Belgische wet, maar we zijn tevreden dat we voortaan op een 100% sluitende manier paal en perk kunnen stellen aan de valse accounts waarachter vaak mensen met malafide bedoelingen schuilen. Daarnaast kunnen we ook mensen met gokproblemen beter tegen zichzelf beschermen. We geloven immers in kwalitatieve spelers en willen meer transparantie bieden om het imago van onze sector verbeteren.”