Online kansspelen en sportbeleving

Seminar op 11 November in het nieuwe SX Eindhoven – Centrum voor Sport, Marketing en Media

Sport is leuk. Het is misschien wel de grootste entertainmentindustrie ter wereld, die bol staat van de spanning. Velen zijn op een manier betrokken bij de sportwereld: als atleet, als sportorganisatie, als scheidsrechter, als toeschouwer, als mediaconsument als sponsor etc. Wat al deze betrokkenen bindt is de beleving van de sport. Deze beleving wordt gestimuleerd door sportprogramma’s, social media, lifestyle-iconen, grote kledingmerken, maar ook door aanbieders van online sportweddenschappen. Immers: wat is er leuker dan een sportwedstrijd bezoeken of bekijken, en tegelijk je sportkennis aanspreken en een weddenschap plaatsen op diezelfde wedstrijd?

De aanstaande regulering van online kansspelen, waar sportweddenschappen een prominent voorbeeld van zijn, zal in ons land een nieuwe dimensie toe gaan voegen aan de sportbeleving zoals we die al kennen. Onder meer door het aanbieden van live betting, live streaming van sportevenementen of het in-stadium betting zal de consument de sport intenser gaan beleven. Wat betekent dit voor de Nederlandse sportwereld? Hoe werken sportweddenschappen? Sport, technologie, integriteit en beleving komen bij elkaar. Hoe kan de sport profiteren van de regulering van online kansspelen, en welke bedreigingen brengt dit met zich mee?

sx center 2

Op dinsdag 11 november van 14-18 uur organiseert Speel Verantwoord een seminar over deze thematiek bij SX in Eindhoven. Vanuit de Belgische voetbalwereld zal worden ingegaan hoe in België de sport heeft geprofiteerd van regulering van online kansspelen en wat dit kan betekenen voor de Nederlandse sportwereld. Ook wordt een praktische uitleg verzorgd over hoe sportweddenschappen in het algemeen werken en wat live betting inhoudt. Het seminar zal worden afgesloten met een paneldiscussie onder leiding van Jack de Vries, waarin experts in debat gaan over de vraag: ‘Hoe kan de sport profiteren van de regulering van online kansspelen, en welke bedreigingen brengt dit met zich mee?’

 

Deelname aan het seminar is kosteloos. U kunt zich aanmelden via rjhebben@speelverantwoord.nl