Verandering is eng, maar is het ook slecht? Mijn vader zei vaak: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. Oftewel, je komt niet vooruit en de ontwikkeling staat stil. En je weet: stilstand is achteruitgang. Wanneer we immers het huidige voor lief nemen dan minachten we de innovaties van deze tijd. Wetgeving uit 1964 kan onmogelijk aansluiten bij de ontwikkelingen van heden ten dage. Het woord internet bestond destijds nog niet eens; laat staan dat men bewust was van de impact ervan.

In de ons omringende landen is verandering reeds aangegrepen mee te gaan met de tegenwoordige tijd en zo een nieuwe impuls te geven aan de kansspelbranche. De traditionele loterijen hebben gezelschap gekregen van voornamelijk online aanbieders van sportweddenschappen. Deze tak van sport is hard gegroeid de afgelopen jaren en weet inmiddels onbegrensd zijn weg te vinden naar de consument en vice versa. Het aanbod past volledig in de tijdgeest van dit millennium en is in de kern niet anders dan dat waarmee onze eigen Lotto/Toto de sportconsument proberen te verleiden. Het aanbod is alleen completer, dat wil zeggen: een breder sportaanbod, hogere payback, meerdere landen en live aanbod.

Wanneer we kijken naar de kansspelmarkt in landen als Frankrijk, België, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk zien we niet alleen stijgende totaalomzetten van de gehele markt, maar ook dat de omzetten van bestaande aanbieders (veelal loterijen) groeien na het opengaan van de markt. Kortom, toetreding van nieuwe aanbieders heeft per definitie een positief effect
sportnext
Lees verder op Sportnext:

SPORTNEXT | Kansrijk door kansspelen.

SPORTNEXT | Kansrijk door kansspelen.

SPORTNEXT | Kansrijk door kansspelen.